Recept
Rådjursspett med jordnötssås
Små rådjursspett med asiatiska smaker är perfekt på en buffé eller som liten förrätt.
700 g rådjursinnanlår (eller annat mört rådjurskött)
1 lime, pressad
1 kruka färsk koriander
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk sesamolja
smör till stekning
JORDNÖTSSÅS
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk smör
0,5 dl jordnötssmör
2,5 dl lätt kokosmjölk
2 msk sweet chili-sås
2 msk japansk soja
GÖR SÅ HÄR
Blanda limesaften, koriandern, vitlöken och sesamoljan i en bunke. Lägg i det tärnade köttet och låt marinera en stund.Trä upp köttbitarna på 8 grillpinnar, salta, peppra och stek i smör. Dra stekpannan av värmen och låt köttet gå klart på eftervärmen.Fräs löken och vitlöken mjuk i en kastrull med smöret utan att de får färg. Tillsätt jordnötssmör, kokosmjölk, sweet chilisås och soja. Låt såsen sjuda ca 3 minuter. Värm såsen innan servering och servera köttspetten ljumna.